Persoonlijke begeleiding bij een eetstoornis

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met eetstoornissen, zowel door mensen in de praktijk te begeleiden bij hun herstel als met bijscholingen en zelfstudie. Ik wil je helpen om komaf te maken met je eetstoornis en om een levensstijl te ontwikkelen waar eten, gewicht en je uiterlijk niet meer op de eerste plaats komen. Dit is een lange en vaak moeilijke weg, met vallen en opstaan. Maar je hoeft hem niet alleen af te leggen: ik sta voor je klaar om te helpen waar ik kan.

Wat is een eetstoornis of eetprobleem?

Een eetstoornis of eetprobleem is een ruim begrip waar veel misverstanden rond bestaan. Het gaat over een verstoorde, soms obsessieve relatie met etenHet kan zijn dat je te weinig eet om een bepaald gewicht of uiterlijk te krijgen, of dat je eet om bepaalde gevoelens te verdrukken.

Welke eetstoornissen zijn er?

Typische eetstoornissen zijn anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder en orthorexia

Er zijn ook andere eetproblemen zoals een suikerverslaving, stiekem eten en emotioneel eten. Vooral die laatste groep groeit sterk de laatste tijd. Bij emotioneel eten grijp je naar voeding als troost of beloning bij een bepaald gevoel. Dit lijkt vaak onschuldig, maar als het een patroon wordt kan het zich ontwikkelen tot een ernstig eetprobleem dat bijgevolg moet aangepakt worden.

Wat is een eetstoornis?
Hulp bij eetstoornis

Heb ik een eetstoornis?

Ben je niet zeker of je een eetstoornis hebt? Dan raad ik je aan om een afspraak te maken met mij. Tijdens een uitgebreid intakegesprek leren we elkaar kennen en bekijken we jouw probleem en vraag in detail. Ik wil je situatie zo goed mogelijk begrijpen zodat ik een persoonlijk behandelingsplan kan opstellen. Dit doe ik in samenwerking met een gespecialiseerd team van gezondheidsprofessionals. Samen kunnen we de echte oorzaak van het probleem aanpakken, niet enkel het symptoom.

Door te leren hoe je je lichaam en gewicht kan accepteren en hoe je gezond kan eten zonder schuldgevoel, kan je eindelijk je eetstoornis de baas. Samen maken we opnieuw de weg vrij voor meer levenslust en positiviteit.