Hoe kan ik jou helpen als diëtiste?

We leven vandaag – helaas – nog steeds in een dieetcultuur die bol staat van regeltjes, schema’s en adviezen over hoe jij jouw manier van eten of leven zus of zo zou moeten veranderen. We worden overspoeld door een stroom van informatie en tips over voeding. 

Dit creëert veel verwarring, die onze intuïtie over eten in de weg staat en het plezier dat we eraan beleven. Op die manier ontwikkelen veel mensen een eetstoornis. Dit is meer dan anorexia en boulimia. Het betekent dat je over eten denkt in termen van wat mag en wat niet mag, zodat je op den duur niet meer weet waar je lichaam zich het best bij voelt. Dit heeft een impact op veel vlakken van je leven, zowel persoonlijk als professioneel.

Een gezonde eet- en levensstijl

Herken jij jezelf in wat ik beschrijf? Je kan bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding naar een gezonde eet- en levensstijl. Ik help je om je bewust te worden van je twijfels, interne strijd en gevoelens over voeding. Zo ontdek je wat jij en je lichaam echt nodig hebben om zich energiek en gelukkig te voelen. Zonder restrictief denken of verboden voedingsmiddelen, vol vertrouwen in wat en hoe je wil eten.

Mijn aanpak is een combinatie van de klassieke dieetkunde en de psychologie die gepaard gaat met eten. Mijn opleiding tot oplossingsgerichte therapeut biedt mij een schat aan extra kennis en handvaten om verder te gaan in de begeleiding die ik bied. Tijdens diepgaande gesprekken peil ik naar de essentie. Het gaat voor mij breder dan voeding. Ik wil dat je leert om zorg te dragen voor jezelf, zodat je je goed voelt op álle vlakken. Op die manier kan je opnieuw controle nemen over je eetgedrag, en gaat dit gepaard met positieve gevoelens.

Ik werk nauw samen met verschillende psychologen, pediaters en huisartsen zodat we de beste begeleiding kunnen bieden om jou en je omgeving te helpen.

Hiervoor kan je bij mij terecht

Progressie bij dieet